Italia a lansat “Immuni”! Prima aplicație de monitorizare a persoanelor infectate cu virusul COVID-19

Publicat: 13/06/2020 | 13:47

Italia este țara care a lansat oficial prima aplicație destinată monitorizării persoanelor infectate cu virusul COVID-19. Aplicația se numește „Immuni” și a fost proiectată în cadrul măsurilor luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Aplicaţia se poate descărca gratuită, iar oamenii nu sunt obligați să o folosească. Aplicația dezvoltată folosește tehnologia Bluetooth, iar în cazul în care un utilizator este depistat cu noul coronavirus, toți cei care au intrat în contact cu el sunt anunțați. Este important de menționat că Immuni nu folosește localizarea prin GPS ,pentru a evita eventualele acuzații de urmărire a vieții private. (CITEȘTE ȘI: UN ROMÂN DIN ITALIA, GĂSIT MORT ÎNTR-O BALTĂ DE SÂNGE. CHIAR FRATELE SĂU A FĂCUT DESCOPERIREA MACABRĂ)

„Am creat această aplicaţie care este activă pe întregul teritoriu naţional. E o aplicaţie gratuită care poate fi folosită voluntar şi îi ajută pe cetăţeni să primească notificări în cazul în care au fost expuşi la o persoană care are coronavirus”, a declarat Paola Pisano, Ministrul inovației și digitalizării.

„Immuni”, condiționată de numărul de utilizatori

Pentru ca noua aplicație să fie folositoare este nevoie ca mai bine de jumătate din populaţie să o utilizeze. Sistemul de monitorizare este testat în aceste zile în patru regiuni ale Peninsulei și va deveni disponibil în întreaga țară săptămâna viitoare.

Până acum, aproximativ două milioane de italieni au descărcat aplicația de monitorizare. Însă oficialii spun că este nevoie de mult mai mulți utilizatori pentru ca sistemul să fie eficient. (VEZI ȘI: DRAMĂ ROMÂNEASCĂ ÎN ITALIA, DUPĂ CE O FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ A MURIT PE PATUL DE SPITAL. O AȘTEPTAU PATRU COPII ACASĂ)

„Ştiu că această aplicaţie va funcţiona doar dacă cel puţin 60% din populaţia noastră o instalează, aşa că trebuie să-i încurajăm pe oameni să o facă. Mai ştiu şi că, fără capacitatea de a testa rapid şi adecvat şi fără posibilitatea de a testa imediat o persoană care ar putea fi infectată, aplicaţia ar fi absolut inutilă”, a spus Giorgio Gori, primarul Bergamo.

Până în prezent, în Italia au fost înregistrate numeros cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și un număr total de peste 34.200 de decese.