Italia a declașat stare de urgență! Zece orașe „închise” în apropiere de Milano

Publicat: 22/02/2020 | 19:08

Coronavirus a ajuns și în Italia. Se pare că virusul se răspândește din ce în ce mai rapid și ajunge în toată lumea. Epidemia de coronavirus s-a agravat în nordul Italiei, unde au fost infectați 16 oameni în doar 24 de ore.

Oficialii au anunțat noi cazuri confirmate în regiunea Lombardia și alte două suspecte în cea vecină,Veneto. În doar câteva ore numărul celor care au fost contaminați a crescut foarte mult. Autorițățile au anunțat prima dată șase cazuri confirmate, iar la câteva ore după a descoperit alte opt persoane infectate, dintre care și cinci lucrători sanitari. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA ESTE ÎN ALERTĂ! CEI ȘASE ROMÂNI, CARE SE AFLAU PE VASUL INFECTAT CU CORONAVIRUS, AU REVENIT ÎN ȚARĂ)

Agenţia de ştiri ANSA a informat că două persoane au fost diagnosticate cu virusul în regiunea Veneto, iar între timp, una dintre ele a decedat. (VEZI ȘI: CORONAVIRUSUL, PREZIS ÎNTR-O CARTE DIN 1981! „ÎN JURUL ANULUI 2020, O BOALĂ SIMILARĂ CU PNEUMONIA SE VA RĂSPÂNDI PESTE TOT ÎN LUME”)

Surse oficiale au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis vineri barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii, în acord cu cele două regiuni implicate.

Proclamarea stării de urgenţă a venit după anunţul făcut joi seară de prim-ministrul italian Giuseppe Conte referitor la primele două cazuri depistate cu coronavirus în Italia. Guvernul italian a anunţat suspendarea tuturor curselor aeriene cu China.