Israelul amână măsurile de relaxare cel puțin o săptămână. Anunțul autorităților

Publicat: 09/06/2020 | 07:35

Autoritățile din Israel au decis să înfrâneze măsurile de relaxare a restricțiilor din cauza unei noi explozii de cazuri noi de coronavirus.

Astfel, reluarea circulației pe calea ferată a fost amânată, în timp ce redeschiderea teatrelor, a sălilor de concerte și a altor spații culturale, programată pentru 14 iunie, a fost decalată cu cel puțin o săptămână. De asemenea, Knesset-ul, parlamentul israelian, își suspendă lucrările, după ce unul dintre parlamentari a fost găsit pozitiv.

Citește și: Raed Arafat, mesaj tranșant pentru toți românii: ”Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar…”

Care cazuri noi au apărut într-o săptămână

Chiar dacă Israelul a făcut fața cu bine pandemiei, în ultimle șapte zile au fost confirmate 800 de noi infectări, comparativ cu 300 în cele două săptămâni precedente.

Mai mult, 130 de școli au fost nevoite să-și închidă porțile și mii de elevi și profesori se află în izolare după depistarea unor persoane infectate în unitățile de învățământ. Acestea au fost redeschise la începutul lunii mai.

Nu uita: Care este povestea celor 12 cetățeni israelieni și americani, blocați peste 15 ore pe Aeroportul Otopeni. De ce nu au fost lăsați să intre în România

Israelul a înregistrat până acum peste 18 mii de cazuri și aproape 300 de decese provocate de noul coronavirus și a desfășurat ample campanii de testare a populației.

Bilanțul din România

Până în prezent, pe teritoriul României sunt 20.604 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 1339 de decese. Autoritățile anunță 125 de cazuri noi de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore. La ATI, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

S-au putea să te inteseaze și: Coronavirus în Moldova. Situația a scăpat de sub control

Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay