Israel va fabrica aparate de ventilat mecanic pe linii ce produc rachete

Publicat: 01/04/2020 | 18:12

În contextul epidemiei de coronavirus Israelul a decis să modifice o parte din liniile sale de producţie de rachete pentru a fabrica aparate de ventilat mecanic, cu scopul de a acoperi deficitul naţional de echipamente medicale folosite în tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19.

Ministerul Apărării a precizat într-un comunicat transmis marţi seară că linia de producţie pentru aparate de ventilat mecanic a fost inaugurată în departamentul de producţie clasificată a rachetelor al Industriei Aerospaţiale Israeliene, potrivit DPA, citată de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: MEDIC SMURD, MĂRTURIE EMOȚIONANTĂ DE LA SUCEAVA: ”AM AVUT ȘI RUDE PRINTRE PACIENȚI, UNA DINTRE ELE A MURIT. ÎNCERC SĂ-MI FAC DATORIA”)

Prin aceste măsuri Israelul urmărește să gestioneze corespunzător epidemia, să o țină sub control. „Israelul trebuie să dezvolte capacităţi independente în toate domeniile legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Nu putem rămâne dependenţi de achiziţiile de la alte ţări”, a spus ministrul apărării, Naftali Bennett, citat de Agerpres.

La momentul actual, 30 de aparate de ventilat mecanic produse au fost deja livrate Ministerului Sănătăţii, conform comunicatului. (VEZI ȘI: SCENARIU FUNEBRU ÎN MOLDOVA! S-AU SĂPAT 1.500 DE MORMINTE PENTRU OAMENI ÎNCĂ VII)

În acest moment, în Israel au fost raportat aproape 5.600 de pacienți cu noul tip de coronavirus, dintre care 21 de decese.