Israel, măști de protecție speciale pentru bărbații care poartă barbă din motive religioase

Publicat: 06/04/2020 | 18:08

O serie de măști de protecție speciale o să fie create pentru israelienii care poartă barbă din motive religioase. Aceștia vor dispune de acum înainte de opţiunea utilizării unor măşti sanitare realizate pe comandă, pentru a se proteja astfel de noul coronavirus, în loc să fie nevoiţi să renunţe la bărbi.

Una dintre măsurile adoptate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, a autorităților israeliene a fost acoperirea gurilor și a nasurilor în spaţii publice. Însă, mulţi dintre credincioşii evrei şi musulmani din Israel, dar şi anumiţi preoţi creştini, poartă barbă pentru a-şi exprima astfel credinţa în Dumnezeu, iar acest lucru a ridicat întrebări în rândul societăţii israeliene legate de felul în care părul facial ar trebui să fie întreţinut în timpul pandemiei.

Astfel, Itamar Grotto, adjunctul directorului general de la Ministerul Sănătăţii, a spus că măştile sanitare vor fi adaptate pentru a se potrivi cu aspectul facial al acestor persoane. (CITEȘTE ȘI: DESCOPERIREA CARE AR PUTEA SCHIMBA TOT ÎN LUME! ISRAELUL TESTEAZĂ MĂŞTILE CARE UCID CORONAVIRUSUL)

„Am creat o certificare industrială pentru măşti, ceea ce înseamnă că peste câteva zile vor apărea pe piaţă măşti sanitare cu mărimi diferite”, a declarat el pentru Army Radio. “Aşadar, cei care poartă barbă vor putea să folosească măştile care li se potrivesc”, a adăugat oficialul israelian. (VEZI ȘI: NUNTĂ ÎN ISRAEL, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS. IMAGINILE AU DEVENIT VIRALE)

Pe lângă acest lucru, un purtător de cuvânt al rabinului-şef din Israel a declarat că liderul religios are în vedere posibilitatea emiterii unui decret care să permită evreilor credincioşi să îşi radă bărbile, dacă Ministerul Sănătăţii va considera necesar acest lucru.