Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, noi acuze: ”O formă de tortură!” Reacția ANP

Publicat: 30/12/2020 | 11:28

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, fost președinte al PSD și al Camerei Deputaților, aflat acum după gratii, face acuzații grave! Ea spune că Liviu Dragnea ar fi torturat în închisoare. Imediat a venit și reacția Administrației Penitenciarelor.

Irina Tănase a spus că iubitului ei nu-i este permis să facă un RMN, deși ar avea dureri groaznice la spate. “E vorba de un chin la care e supus, de o formă de tortură, din punctul meu de vedere, atâta timp cât şase luni laşi un om să se chinuie cu nişte dureri şi să i se agraveze starea de sănătate, deşi îndeplineşte toate condiţiile legale să fie dus la investigaţii medicale, eu consider că e vorba de o formă de tortură şi de o încercare de a-l presa”, a declarat Irina Tănase, al Antena 3. (CITEȘTE ȘI: IRINA TĂNASE, ÎNGRIJORATĂ PENTRU STAREA DE SĂNĂTATE A LUI LIVIU DRAGNEA: „AVEA DURERI FOARTE PUTERNICE. NIMENI NU LE SPUNE NIMIC ”)

Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, noi acuze: ”O formă de tortură!” Reacția ANP

Replica Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a venit marți. ”Sistemul Administraţiei Penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”, a transmis ANP. ”Având în vedere informaţiile recent vehiculate în spaţiul public, cu privire la modul de asigurare a dreptului la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri pentru persoanele private de libertate custodiate de unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precizăm: În conformitate cu prevederile art. 71 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi ale art. 152-166 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, dreptul la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri al persoanelor private de libertate este asigurat cu personal specializat, în mod gratuit, potrivit legii”, a contnuat reacția ANP. (NU RATA: STAREA LUI LIVIU DRAGNEA S-A AGRAVAT BRUSC, DUPĂ CE A FOST DIAGNOSTICAT CU COVID-19. CODRIN ȘTEFĂNESCU A FĂCUT ANUNȚUL)

”De asemenea, conform art. 145 din Ordinul nr. 429/2012 privind asigurarea asistenţei medicale persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, deţinuţii pot solicita contra cost orice alt serviciu medical care nu este asigurat gratuit. Art. 147 din acelaşi act normativ reglementează posibilitatea refuzării unei intervenţii medicale, persoanele private de libertate asumându-şi în scris răspunderea pentru decizia lor. În acest registru, consecinţele refuzului sau ale întreruperii actelor medicale sunt explicate pacientului. În considerarea celor expuse, subliniem că sistemul administraţiei penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”, a completat ANP.