Irina Rimes, ambasadoarea Zilei Brâncuși, prima postare după scandal! Ce a scris artista despre marele sculptor

Publicat: 18/02/2020 | 21:55

Irina Rimes, aleasă ambasadoare a Zilei Brâncuși de ministrul Culturii, a postat un mesaj de întâmpinare a evenimentului care va avea loc miercuri, la Muzeul Național de Artă al României. Irina a fost prinsă într-un scandal pornit în urma declarațiilor pe care le-a făcut imediat ce a fost aleasă ambassador.

, a spus Constantin Brâncuși. Vă invit să îl sărbătorim împreună, mâine, la Muzeul Național de Artă al României, de la ora 19:00″, a scris Irina Rimes pe pagina de socializare. Ea apare într-o fotografie, chiar în fața Coloanei Infinitului.

 

„Eu sunt mai main-stream, aşa. De mică am ştiut de Coloana Infinitului şi m-a fascinat, dar nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Şi când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea”, spunea Irina Rimes în urmă cu câteva zile. (CITEȘTE ȘI: CTP O FACE PRAF PE JURATA DE LA PRO TV: „DOAMNĂ IRINA RIMES, SUNTEȚI O…”)

Întrebată cum se va implica, mai exact, Irina Rimes a spus: „Probabil o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele printr-o postare”.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a explicat că a ales-o pe artistă pentru că e foarte cunoscută, are piese cu zeci de milioane de vizualizări și în felul acesta i-ar putea aduce pe tineri mai aproape de cultură.

Alegerea a fost aplaudată și de filosoful Mihai Șora, care a apărat-o pe cântăreață după izbucnirea scandalului. (NU RATA: IRINA RIMES NU-L MAI ASCUNDE! EL ESTE NOUL IUBIT AL VEDETEI PRO TV! S-AU CONFIRMAT ZVONURILE! FOTO)

„Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide”, a scris Mihai Șora.