Irina Loghin, mărturisiri neașteptate după o viață pe scenă: „Mama nu m-a lăudat niciodată”

Publicat: 27/12/2020 | 14:05

Irina Loghin, artista in vârstă de 81 de ani, supranumită „Regina muzicii populare românești” a făcut mărturisiri neașteptate despre carieră, părinți și copilărie, într-o emisiune de televiziune.

Irina Loghin s-a născut într-o familie numeroasă, cu șase frați, și a învățat de mică ce înseamnă să muncești.

În interviul oferit pentru emisiunea „Rețeaua de idoli”, Irina Loghin a povestit despre lucrurile cele mai marcante din viața sa.

„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată – Uite, te-am văzut la tv!… Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea.
Avea o bentiță din catifea verde pe frunte… Erau foarte dibace femeile care țeseau și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem ca să avem zestre de măritat”, a povestit Irina Loghin la „Rețeaua de idoli”.

VEZI ȘI: Primele imagini cu Irina Loghin după ce s-a vindecat de COVID-19

Când și-a dat seama că este talentată

„Din clasele primare. Eram născuți la interval de 2 ani. Nu aveam toți încălțăminte, aveam galoși cu ciorapi de lână pe care îi croșetam de la acea vârstă fragedă. Așteptam să vină surorile mele de la școală să îmi dea încălțămintea.

A fost greu, dar atunci credeam că este foarte normal. Am început să cânt la școală… știam de la tata. Învățătoarea și-a dat seama și am devenit solista clasei și dirijam și alte clase mai mici. După ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, într-o fabrică de sticlă, apoi am fost la Școala Populară de Artă.  La fabrica de sticlă, la 20 de ani, aveam echipă de dansuri și am mers în turneu în Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Între timp am aflat că se dă consurs la ansamblul Ciocârlia, din București, din ziarul Informația”, a mai adăugat Irina Loghin.