ÎPS Teodosie și-a schimbat punctul de vedere cu privire la vaccinul anti-COVID: „Am gânduri pozitive”

Publicat: 11/01/2021 | 22:41

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, lasă impresia că și-a schimbat opinia cu privire la vaccinul anti-COVID. El a precizat că s-a documentat şi nu mai este împotriva lui.

Concret, arhiepiscopul Tomisului îşi arată susţinerea faţă de iniţiativa Patriarhului Daniel care a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați. Nu umblăm cu păreri. Umblăm cu cunoștințe solide, științifice”, a spus ÎPS Teodosie pentru europafm.

A ignorat restricțiile sanitare

Aceste declarații vin după ce ÎPS Teodosie a sfidat timp de mai multe luni restricţiile pentru răspăndirea infectării cu Covid-19. Noua poziţie, mai îngăduitoare faţă de vaccinare, vine după ce, chiar de Bobotează, sublinia că tinerii care recuperaseră crucile au făcut vaccinul anti-coronavirus înotând în mare, înotul fiind cel mai natural și sănătos vaccin.

Citește și: ÎPS Teodosie face altă serie de declarații controversate. La slujba de Bobotează așteaptă 10.000 de oameni: „Apa sfințită va combate bolile”