ÎPS Pimen, tratament cu plasmă împotriva virusului COVID-19! Care este stare de sănătate a arhiepiscopului

Publicat: 05/05/2020 | 20:48

ÎPS Pimen se află în continuare internat la Insitutul Matei Balş din Capitală. După ce starea lui a devenit critică acesta a primit un tratament nou împotriva coronavirusului, bazat pe plasma pacienților vindecați, potrivit unor surse medicale

Se par că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a primit trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de COVID-19, au afirmat, marți, pentru Mediafax, surse medicale din cadrul Institutului Matei Balş din Capitală. (CITEȘTE ȘI: IDEE INEDITĂ LA UN RESTAURANT DIN AMSTERDAM! ADĂPOSTURI DE STICLĂ, ANTI-COVID PENTRU RESPECTAREA MĂSURILOR DE DISTANŢARE SOCIALĂ)

Plasma hiperimună prelevată de la persoane care s-au vindecat de coronavirus reprezintă cel mai nou tratament folosit de medicii de la Institut în paralel cu o schemă de medicamente diferite, în speranţa că starea sa de sănătate se va ameliora. (VEZI ȘI: CUM SE VA DESFĂȘURA EXAMENUL DE BACALAUREAT ÎN ANUL 2020. CARE ESTE NOUL CALENDAR)

ÎPS Pimen este unul dintre primii pacienţi români care beneficiază de un tratament cu plasmă. Pe lângă acesta, arhiepiscopul mai primeşte, alături de alte medicamente şi Remsedivir, un medicament care a dat rezultate foarte bune în urma unor studii clinice făcute pe pacienţi din SUA.

ÎNP Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti, imediat după ce a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. La momentul internării în spital starea lui de sănătate era una bună, însă la sfârșitul săptămânii trecute lucrurile s-au agravat. Acesta a fost dus la reanimare, intubat și ventilat mecanic.