ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit din cauza coronavirusului

Publicat: 04/05/2020 | 16:13

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit din cauza coronavirusului. Acesta era internat la spitalul ”Matei Balș” din Capitală.

În ultimele zile, starea de sănătate a ÎPS Pimen s-a agravat și a fost intubat. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru Arhiepiscop. Acesta s-a stins din viață, în urmă cu puțin timp. (CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, ROMÂNI! RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL: „15 SEPTEMBRIE ESTE DATA”)

În urmă cu aproape două săptămâni, ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti. La bordul aeronavei s-a aflat și un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat. Zborul a fost efectuat în noaptea de 20 aprilie, iar medicii SMURD Iaşi au spus despre acesta că a fost o misiune deosebită pe care au făcut-o în ajutorul pacienţilor aflaţi în stare gravă, din cauza faptului că locurile la ATI în unitatea sanitară din Suceava erau la acea vreme insuficiente.

ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare stabilă, dar medicii era rezervaţi în ceea ce privea evoluția stării sale de sănătate.