Ionuț Iftimoaie, în mijlocul ”urșilor” de la Comănești! GALERIE FOTO

Publicat: 30/12/2019 | 16:31

Mare de oameni luni dimineață, la Comănești, unde a avut loc cea de-a 24-a ediție a Festivalului ”Datinilor și Obiceiurilor Strămoșești”. ”Dansul urșilor” a fost, de departe, atracția principală. Între cei prezenți s-a aflat și cunoscutul campion de K1, dar și vedetă de showbiz, Ionuț Iftimoaie.

Alaiul a străbătut centrul orașului, iar adevărata acțiune s-a petrecut pe o scenă special amenajată.

”Dansul Urșilor” din Comănești, unic în lume, se află pe o listă de așteptare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial Cultural Imaterial UNESCO.

Dansatorii se pregătesc timp de mai luni pentru reprezentația din 30 decembrie. Iar cererea pentru a intra în celebrele cete de urși sunt foarte mari. Așa că e mare concurență. La fel și listele de așteptare!

Unicitatea ”Urșilor” din Comănești a atras atenția întregii lumi, numeroase publicații de prestigiu alocând spații generoase pentru articole și reportaje despre aceste eveniment. Despre ”Urșii” din Comănești au scris cei de la New York Times, au apărut pe coperta celebrei ”Național Georgraphic”, dar și în revista companiei aviatice Air Berlin, ca unul din principalele puncte de atracție din România, scrie bacau.net.