Ionuț Dolănescu vine în România pentru parastasul tatălui său! Cântărețul s-a ocupat de întregul eveniment

Publicat: 04/03/2020 | 21:57

Pe data de 19 martie 2020 se împlinesc 11  ani de când Ion Dolănescu, cel mai celebru cântăreț al folclorului românesc, a trecut în neființă. Fiul său cel mare, Ionuț Dolănescu vine special din America, pentru a participa la parastasul tatălui său. Mai mult, artistul s-a ocupat în totalitate de eveniment.

În ultimii ani, Ionuț Dolănescu nu a mai putut participa la nicio zi de pomenire a tatălui său. Motiv pentru care, acesta a ținut în mod express să se ocupe de tot ce ține de omagierea cântărețului de muzică populară.

Ionuț Dolănescu este stabilit de câțiva ani împreună cu familia sa în Florida, Statele Unite ale Americii. Acesta a trebuit să respecte condițiile impuse odată cu solicitarea cetățeniei în SUA. Distanța fizică nu l-a împiedicat însă să se ocupe cu sfințenie de toate detaliile organizatorice, de la slujbele de pomenire până la evenimentele dedicate marelui artist: de ziua onomastică (7 ianuarie), ziua de naștere (25 ianuarie), data la care Ion Dolănescu a trecut în neființă (19 martie) și festivalul muzical ce poartă numele regretatului cântăreț de muzică populară, care are loc anual, la Târgoviște și Perșinari, locul unde s-a născut artistul.

De asemenea, Ionuț Dolănescu s-a ocupat de slujbele ce au avut loc la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din București (unde slujește duhovnicul său și al tatălui său, părintele Paroh Emil Cărămizaru), la mormântul artistului, la Cimitirul Bellu, dar și la Biserica Sfinții Arh. Mihail și Gavril din Orlando, Florida.

La slujba de pomenire de anul trecut a fost prezent fratele său, Dragoș Dolănescu, actualmente deputat în Costa Rica. Deși locuiesc la o oră și jumătate de zbor distanță, Ionuț, 48 de ani, și Dragoș, 44 de ani, nu au o relație tocmai cordială. Anii scurși de la moartea tatălui lor și lupta în tribunal pentru proprietățile moștenite, ce s-a întins pe mai mulți ani, au creat o ruptură ireparabilă între ei.

Ion Dolănescu a murit pe data de 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani.