Ionuț, băiatul de 16 ani, care se confrunta cu o boală autoimună, a fost adus din Italia, să moară acasă. A lăsat un mesaj de adio: „S-a terminat cu boala și cu suferința”

Publicat: 02/05/2020 | 21:04

Ionuț Petreuș, un băiat de 16 ani din Poienile Izei, județul Maramureș, ce se confrunta cu o boală autoimună, a fost adus acasă din Italia, cu un avion ambulanță. Tânărul s-a stins din viață la câteva ore după. Ultima lui dorință a fost să revină în țară.

Băiatul, elev în clasa a X-a, a fost diagnosticat cu o boală autoimună rară, care îi afecta toate organele interne. Ionuț a încercat să lupte cu afecțiunea până în ultimul moment. Acesta a fost spitalizat în cursul lunii noiembrie 2019 la un spital din Cluj Napoca, de unde a fost transferat la o clinică din Italia, pentru o intervenție pe creier. (CITEȘTE ȘI: INCREDIBIL! ICOANA MAICII DOMNULUI, DE LA MĂNĂSTIREA OITUZ, PLÂNGE CU LACRIMI DE MIR! SĂ FIE OARE UN SEMN DIVIN ÎN PLINĂ PANDEMIE)

Deși medicii italieni au încercat numeroase tratamente, niciunul nu a dat roade, iar soarta lui Ionuț a fost pecetluită. Ultima dorință a lui și a familiei sale a fost ca acesta să ajungă acasă în viață și să nu moară într-o țară străină.

Astfel, un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat și a organizat o strângerea de fonduri necesare pentru a-l aduce acasă cu un avion ambulanță. Costul transferului din Italia spre România a fost unul foarte ridicat, de aproximativ 17 mii euro.

Mesajul de Adio a lui Ionuț

După ce a reușit să ajungă acasă, conștient cu nu i-a mai rămas mult timp, Ionuț a vrut să le spună câteva cuvinte celor care l-au cunoscut și au ținut la el. Acesta a postat un mesaj emoționant pe contul lui de Facebook. (VEZI ȘI: UN NOU PROIECT DE LEGE ANUNȚĂ REDUCEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE! CARE SUNT CATEGORIILE DE ANGAJAȚI CARE O SĂ BENEFICIEZE DE ACEST LUCRU)

„Dragii mei, că mai amintiți de mine? Că am lipsit un pic cam mult dintre voi. Așa a fost să fie, mi-a fost tare greu fără voi toți, dar vă promit că de azi înainte în toată secunda vieții voastr voi fi lângă voi, nu voi mai lipsi niciodată. S-a terminat cu boala și cu suferința mea. De acum înainte grija mea este să nu mai lipsesc niciodată de lângă voi cei care m-ați iubit colectivul clasei a 10 E împreună cu doamna dirigintă Stoianovici Adelina. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că m-ați ajutat să mă întorc acasă și nu uitați v-am promis când o să fie mai greu, o să fiu lângă voi”, este mesajul postat de Ionuț.