Ion Iliescu rupe tăcerea, la 30 de ani de la Revoluție: ”Nu este un secret faptul că…”

Publicat: 10/12/2019 | 11:45

Ion Iliescu făcut dezvăluiri, la 30 de ani de la Revoluție, într-un interviu pe care l-a acordat unei publicații din Rusia. Sunt primele declarații ale fostului președinte al României, după mai multe luni de tăcere.

„Nu este un secret faptul că relaţiile mele cu partidul s-au răcit în ultimii ani. Motivul este legat de valori şi de principii. În România, politica socială s-a stins, iar liberalismul economic adoptă forme cu adevărat extremiste. Încercând să «reformeze» şi să devină un «partid de stânga european», PSD s-a dus spre centru, în timp ce alte partide mari şi mici s-au mutat spre dreapta şi chiar spre extrem dreaptă.

După aderarea României la UE, mulţi foşti alegători ai PSD au plecat în Occident şi votează acum pentru partidele de dreapta. Cel mai rău lucru este însă că PSD nu mai funcţionează ideologic, ci doar ca instrument de putere. România, la fel ca ţările din Europa de Est în general, nu îşi poate permite să abandoneze politica de stânga”, a spus Ion Iliescu pentru agenţiei de presă TASS.