Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Mihai Neșu, a făcut dezvăluiri despre coronavirus

Publicat: 15/03/2020 | 09:22

Medicul român care l-a tratat pe Mihai Neșu în SUA a făcut mai multe declarații în contextul pandemiei de coronavirus. Ion Alexie a publicat un video pe contul său de youtube în care vorbește despre virusul ucigaș, care a creat panică în toată lumea.

„Virusul trăiește 2-3 zile pe mese, pe scaune, pe suprafețele unde cineva tușește, strănută și poate să fie contractat de oamenii care ating acele suprafețe, iar apoi duc mâinile la nas, la gură și se infectează. Oamenii de știință nu sunt siguri că acea cantitate care rămâne în aer poate infecta sau nu. Părerea mea este că sunt foarte multe virusuri în aer, astfel că omul se poate îmbolnăvi rapid.

Sunt niște confuzii în ceea ce privește dezinfectanții în România. Produsele care conțin alcool în compoziție de 70-80 la sută omoară virusurile. Cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, cel pe care îl folosiți pentru înălbirea rufelor. Un alt dezinfectant bun este apa oxigenată. Poate distruge virusul. La început, acesta fiind un coronavirus, o combinație între SARS și MeRS a făcut un singură epidemie, COVID-9 se multiplică în faringe, motiv pentru care persoanele care tușesc sau vorbesc îl elimină rapid, infectând alte persoane.

Aceasta este cauza pentru care a scăpat de sub control. Toți oamenii de știință au crezut că dacă e un coronavirus se va comporta la fel ca SARS, nu-și dădeau seama că acesta. Este bine ca oamenii să-și clătească gura cu apă și să o înghită, întrucât are mult suc gastric, care omoară virusul”, a spus medicul.

În ceea ce privește oprirea epidemiei, Ion Alexie susține că românii au la dispoziție trei variante. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, NOI MĂSURI DUPĂ CE ROMÂNIA A INTRAT ÎN SCENARIUL III AL LUPTEI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI. FIECARE JUDEȚ ESTE VIZAT)

”Varianta din Italia, măsurile luate au fost bune, dar au fost luate foarte tariziu, a doua varianta este să fie testată toată lumea, cei pozitivi să fie izolați, cei negativi să stea separat. Acest lucru e imposibil, pentru că nu avem atâtea teste. A treia metodă, e un mic mai dureroasă, dar oamenii trebuie să o facă.

Trebuie să-și ia o vacanță mai rapidă și să stea două săptămâni în casă. Cineva să iasă o dată pentru două săptămâni pentru aprovizionare, iar când o persoană începe să aibă simptome să fie testată și să fie izolată în afara familiei”, a mai spus el.