Iohannis, despre măsurile de relaxare legate de izolarea la domiciliu pentru românii care se întorc din alte țări. Ce decizie a fost luată

Publicat: 09/06/2020 | 17:19

Epidemia de coronavirus nu mai face atât de multe victime la nivel global, iar datorită acestui lucru au fost anunțate noi măsuri de relaxare. Președintele Klaus Iohannis a anunțat o relaxare a măsurilor de izolare la domiciliu pentru cei care se întorc din străinătate.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a declarat că măsura de izolare pentru 14 zile la întoarcerea în țară o să dispară pentru oamenii care vin din anumite țări. Criteriul pe baza căruia se va renunța la această măsură este numărul mic de îmbolnăviri la milionul de locuitori. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE KLAUS IOHANNIS! CÂTE PERSOANE VOR PUTEA PARTICIPA LA NUNȚI SAU BOTEZURI)

Președintele a avut o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri pe tema măsurilor care urmează să fie luate în continuare pentru gestionarea epidemiei de coronavirus. În urma discuțiilor s-a stabilit că o să se renunțe la unele măsuri, acolo unde este posibil. (VEZI ȘI: PREȘEDINTELE IOHANNIS VINE CU VEȘTI BUNE PENTRU TOATĂ LUMEA: „DUPĂ 15 IUNIE SE POT REDESCHIDE MALL-URILE ȘI GRĂDINIȚELE”)

„S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri unde în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul UE și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi”, a declarat Klaus Iohannis potrivit Digi24.

În urma discuțiilor avut Klaus Iohannis a mai anunțat o serie de alte măsuri de relaxare, în ceea ce privește redeschiderea mall-urilor și a grădinițelor.