Iohannis, decizie de ultimă oră în cazul ”Spitalului morții”: i-a trimis pe Orban și pe Tătaru la Suceava! Ce se va întâmpla la ora 16:00

Publicat: 02/04/2020 | 14:45

Klaus Iohannis a solicitat o videoconferință de la Spitalui Județean Suceava, acolo unde i-a trimis pe Ludovic Orban, prim-ministru, și pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Aceștia se vor întâlni cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, dar și cu reprezentanți ai spitalului.

Iohannis vrea să știe ce s-a întâmplat la Suceava, neregulile făcute, unde s-a greșit. De asemenea, președintele vrea să știe ce este de făcut pentru ca situația să nu avanseze. (CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ LA ”SPITALUL MORȚII” DIN SUCEAVA: NOUL MANAGER A DEMISIONAT!)

Aproximativ o treime din românii infestați cu COVID-19 provin din județul Suceava și în același procent figurează și pe lista celor decedați,, 94.

Iohannis a retras spitalului decorația dată anul trecut

Președintele țării, Klaus Iohannis, a retras iercuri, 1 aprilie, decorația pe care, anul trecut, Administrația Prezidențială o dăduse Spitalului Județean Suceava. (NU RATA: IMAGINI APOCALIPTICE CU SUCEAVA ÎN A DOUA ZI DE CARANTINĂ TOTALĂ! CUM SE VEDE ORAȘUL DIN DRONĂ)

Unității spitalicești i se oferise, în aprilie 2019, Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

Motivul: gravele gafe privind gesttionarea crizei de COVID-19.

”În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.”