Ioana Tufaru, în pragul disperării după ce soțul ei a intrat în șomaj tehnic: ”Suntem la limită cu banii”

Publicat: 22/04/2020 | 17:20

Ioana Tufaru a ajuns în pragul disperării după ce soțul ei a intrat în șomaj tehnic. Fiica regretatei Anda Călugăreanu se descurcă foarte greu cu banii în contextul pandemiei de coronavirus.

Pandemia de coronavirus a afectat multă lume. Soțul Ioanei Tufaru a intrat în șomaj tehnic și primește doar 1.000 de lei pe lună. Cu ajutorul pe care îl primește și fiica Andei Călugăreanu, întreaga familie trebuie să se descurce cu 1.850 de lei lunar. (CITEȘTE ȘI: FILMUL INCREDIBIL AL MORȚII TÂNĂRULUI CARE A ATACAT POLIȚIȘTII ÎNTR-UN HOTEL DIN BUCUREȘTI. „ÎNARMAT CU O FOARFECĂ ȘI O SULĂ, A LOVIT…”)

”Suntem la limită cu banii. Ne descurcăm greu trei persoane. Soțul e în șomaj tehnic, mai ia doar 1.000 de lei. Eu am ajutorul, dar tot e greu. Încercăm să avem măcar strictul necesar. Făină, pâine, legume avem în principiu, dar ne-ar mai fi necesare și alte lucruri. De Paște am înroșit câteva ouă și am făcut niște sarmale. Ai mei nu prea mănâncă cozonac și pască, așa că am luat altceva care să ne ajungă”, a declarat Ioana Tufaru pentru Click!.

Înainte de instaurarea stării de urgență în România, Ioana Tufaru primea ajutor de la câțiva prieteni de la teatru. Acum, însă, nu mai poate beneficia de acest lucru.

”Nici prietenii de la teatru nu mă pot ajuta pentru că sunt izolați. Era foarte important ajutorul lor. Dar uite, nu mai putem ieși din case. Nici eu nu am mai ieșit. Băiețelul nu prea înțelege de ce nu ieșim. S-a plictisit, pentru un copil e greu într-o garsonieră. Ne tot jucăm cu el. Eu ies o dată pe săptămână pentru cumpărături, în rest stau cu Alexandru, care îmi este un real ajutor. Este cuminte, mă ajută și el când fac treabă”, a mai spus Ioana Tufaru.

Ioana Tufaru primește ajutor social pe viață

Anda Tufaru a reușit să pună mâna pe câteva colaborări la un teatru din București, înainte ca această criză economică provocată de pandemia de COVID-19 să se instaureze. Fiica Andei Călugărenu primește un ajutor social de la stat, însă destul de mic, și locuiește într-o casă pentru care Gigi Becali s-a angajat să-i plătească chiria. (VEZI ȘI: ANUNȚUL LUI IOHANNIS! ROMÂNII VOR FI OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ DE PROTECȚIE!)

“Eu am ajutor social pe viaţă, primesc pe lună câte 520 de lei şi îmi este bine aşa. Am înţeles că este o pensie pentru oamenii asistaţi social, pe talonul lunar scrie pensie socială, mai multe nu pot să zic”, a declarat aceasta în urmă cu ceva timp.