Investiție majoră! Primăria Iași a cumpărat coșuri de gunoi stradale în valoare de peste 5.000 de euro bucata

Publicat: 12/08/2020 | 17:13

În Iași se găsesc unele dintre cele mai scumpe coșuri de gunoi stradale. Acestea valorează peste 5.000 de euro fiecare și au încorporat sisteme GPS și capacitatea de recunoaştere a vandalilor.

Municipalitatea ieşeană a anunţat că a achiziţionat 30 dintre cele mai moderne coşuri de gunoi stradale din lume, potrivit Agerpres. Acestea se mai găsesc și în marile orașe ale lumii și principalul avantaj este că determină o scădere a colectării săptămânale cu 75%. (CITEȘTE ȘI: GESTUL EXTREM AL UNUI HOȚ PRINS LA FURAT ÎNTR-UN MAGAZIN DIN IAȘI: ȘI-A TĂIAT VENELE, DE FAȚĂ CU CLIENȚII)

Primarul Mihai Chirica a declarat, miercuri, că pubelele stradale sunt alimentate cu energie solară, deţin un sistem inteligent care detectează nivelul de umplere şi compactează deşeurile. Mai mult, conform spuselor edilului un astfel de sistem de colectare, în valoare de 5.000 de euro fără TVA, este dotat şi cu sistem GPS, antifurt şi antivandalism.

Au fost achiziționate 30 de compactoare de ultimă generaţie

Prețul ridicat este justificat de toate funcțiile suplimentarea pe care coșurile de gunoi le au. Se pare că aceste compactoarele au o capacitate de opt ori mai mare decât coşurile stradale obişnuite şi determină o scădere a colectării săptămânale cu 75%. (VEZI ȘI: POVESTE INCREDIBILĂ, LA IAȘI: AMANTUL S-A ARUNCAT DE LA ETAJUL III CÂND A VENIT SOȚUL ACASĂ. ACUM E ÎN COMĂ, LA SPITAL)

„Sistemul de salubritate din Iaşi se alătură celui din marile oraşe ale lumii, precum Paris, Londra, New York, care folosesc deja aceste staţii inteligente cu succes. Am instalat în Iaşi 30 de astfel de compactoare de ultimă generaţie, pentru că au performanţe deosebite. Sunt alimentate 100% din energie solară, au sistem de recunoaştere a celor care le lovesc. Mai mult decât atât, pentru că au memorie şi voce, poţi purta un mic dialog, poţi transmite un mesaj sau poţi veni cu îndemnuri şi explicaţii pentru cei care le utilizează”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform declaraţiilor acestuia, astfel de coşuri de gunoi inteligente vor fi amplasate în toate cartierele din oraş.

Citește și...