VIDEO | Inundații istorice pe Râul Timiș! 40.000 de oameni sunt în pericol

Publicat: 20/06/2020 | 16:22

Inundațiile fac prăpăd în vestul României! 40.000 de oameni sunt în pericol, după ce un dig de protecție s-a rupt.

Orașul Lujoj riscă să fie inundat, după ce apele Râului Timiș s-au revărsat. 

Codul roșu de ploi și vijelii pentru județul Botoșani a fost prelungit, sâmbătă, până la ora 16.10, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, în județul Botoșani sunt prognozate averse torențiale ce vor cumula 40 – 50 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Mai multe gospodării din zonă au fost inundate și peste 20 de oameni au fost evacuați din locuințe. În Caraș-Severin, o casă a fost pusă la pământ din cauza viiturii și alte patru sunt în pericol.

Codul portocaliu de vreme rea, prelungit

Din păcate, meteorologii au prelingit codul portocaliu de vreme rea în 34 de județe din țară, până mâine, la ora 06:00. 

Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Caraș-Severin, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Timiș, Mehedinți, Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța, scrie Antena 3.

Astăzi și la noapte, în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, mai multe localități din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vîlcea, Argeș, Giurgiu și Ilfov sunt sub avertizare cod galben de ploi, descărcări electrice și grindină în toată ţara, de sâmbătă dimineaţă până luni dimineață.