Inundații în Argeș! Apa a pătruns în casele locuitorilor. VIDEO

Publicat: 15/06/2020 | 13:45

Jumătate din țară este sub vod portocaliu până mâine dimineață. În Argeș mai multe gospodării au fost inundate dupa o ploaie rapidă, dar abundentă, iar apa a pătruns și în casele oamenilor. Pompierii intervin continuu cu motopompe.

După episoadele de la sfârșit de săptămână cu vijelii și ploi, avertizarea de cod portocaliu face prăpăd în Argeș. În zonele Trivale l, strada Câmpulungeni, calea Drăgășani, Pătrașcu Vodă și Făget apa a pătruns în subsoluri, locuințe, curți și a inundat o parcare.

În teren sunt opt echipaje de pompieri cu motopompe. În acest moment, intervin pompierii de la Detașamentele de Pompieri Bradu și Pitești, iar pe măsură ce situația va evolua, vor veni în sprijin echipaje de la celelalte unități de pompieri din teritoriu. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, AVERTISMENT PENTRU TOȚI ROMÂNII: “NU SUNTEM ÎN SITUAȚIA DE NORMALITATE! ÎNCĂ NU ȘTIM…”)

Potrivit avertizării cod portocaliu, în după-amiaza zilei de luni și în prima parte a nopții de luni spre marți, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.