Interlopii din Iași, luați pe sus în zori de mascați! De ce sunt acuzați

Publicat: 16/06/2020 | 09:59

Interlopii din Iași au avut parte de o surpriză neplăcută marți, dimineața. Mascații au descins în mai multe locuințe din municipiu, dar și dintr-o comună. Interlopii sunt acuzați de cămătărie.

CITEȘTE ȘI: CE I-A FĂCUT NELSON MONDIALU LUI FLORIN SALAM LA O PETRECERE, DE FAȚĂ CU CEILALȚI INTERLOPI

Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri, după ce despre ei s-a aflat că ar fi dat bani cu camătă unui om de afaceri de origine turcă. Concomitent cu descinderile de la Ciurea au loc şi descinderi în localitatea Dancu, din comuna Holboca, potrivit bzi.ro.

Oamenii legii au descins în mai multe locaţii din Iaşi. Prima a fost localitatea Dancu, din comună Holboca, apoi Ciurea. Mascaţii au intrat peste persoane bănuite de infracţiuni ce au legătură cu cămătăria. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe probe şi mai mulți interlopi au fost duși la audieri.

Interlopii din Iași, luați pe sus în zori de mascați! Un afacerist turc i-a reclamat

Conform primelor informaţii de la faţa locului, se pare că ar fi vorba despre mai mulţi membri din clanul Stănescu, trimiși acum la audieri, după perchezițiile efectuate. Aceștia ar fi ameninţat cu moartea şi au încercat să ia dobânda cât mai multă de pe urma afaceristului. Turcul a plătit o perioadă, dar la un moment dat a rămas fără bani. Acesta a apelat la ajutorul oamenilor legii care au decis să intre în forță peste cămătari.

NU RATA: CLANUL DE INTERLOPI DIDILĂ A FOST DESTRUCTURAT DE DIICOT. MEMBRII, ACUZAȚI DE TRAFIC DE CARNE VIE. CE AU GĂSIT ANCHETATORII ÎN CASELE ACESTORA

Oameni din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS), ajutaţi de jandarmi şi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi sunt cei care au efectuat perchezițiile. Ancheta se află sub coordonarea procurorului de caz, iar descinderile au fost realizate simultan în municipiul Iaşi, Ciurea, Grajduri şi Dancu.