Informații ingrijorătoare despre mezzosoprana Maria Maxim Nicoară. Medic din Iași: „Nu este nici un semn”

Publicat: 23/06/2020 | 19:07

Medicii ieșeni au vești proaste despre mezzosoprana Maria Maxim Nicoară, de la Opera din Iași, care a suferit un accident casnic în urmă cu o lună și jumătate. Deși a ieșit din comă, artista nu dă niciun semn că s-ar face bine.

Au trecut patru zile de când a fost externată, dar creierul pare să îi fie prea afectat. „Nu face proceduri, ci doar recuperare neurologică. Nu este nici un semn de ameliorare a stării ei. Vom continua recuperarea“, a spus un medic din cadrul spitalului, citat de Ziaruldeiasi.ro.

Citește și: Soprana Maria Macsim Nicoară va fi externată! Cum se simte acum

A ieșit din comă la începutul lui iunie

Artista a ieșit din comă la începutul lunii iunie, după trei săptămâni în care nu i se dădeau prea multe șanse de supraviețuire. În prezent clipește și respiră spontan, fără aparate, mișcă ușor membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, starea ei fiind stabilă din punct de vedere al funcțiilor vitale. Totuși starea ei este în continuare gravă, iar medicii sunt rezervați în aceea ce privește revenirea la normalitatea dinainte de accident.

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineața zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. Deși se afla în casă atunci când accidentul s-a produs, mama sa a fost cea care a alertat autoritățile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soția.

Cei doi au declarat autorităților că artista a căzut pe scări. Între timp, au apărut informații conform cărora mezzosoprana și soțul ei nu ar mai fi fost în relații bune, iar acesta era extrem de violent.

Nu rata: Vești bune în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Artista va fi externată. A început să își recapete mobilitate: clipește și își mișcă membrele

Referitor la acest caz, procuroii și polițiștii din Iași fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iași și este doctor în muzică.