Informații de ultimă oră! La ce concluzie au ajuns procurorii în cazul voluntarei UPU SMURD, găsită moartă în Copou

Publicat: 12/01/2021 | 09:56

Anchetatorii care se ocupă de cazul Mariei Andreea Albu, studenta la Medicină din Iași care a fost găsită vineri spânzurată într-o pădure, nu au găsit nicio urmă de crimă. Se pare că este vorba de o sinucidere plănuită.

Autoritățile competente încă mai caută însă răspunsuri și așteaptă rezultate de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Până acum procurorii și polițiștii nu au intrat în posesia telefonului sau a laptopului victimei, scrie bzi.

Toată povestea a început joi, când tânăra de 23 de ani s-a despărțit de câțiva prieteni spunându-le că merge în zona pârtiei pentru a fuma o țigară. A plecat, dar nu s-a mai întors. Atunci când au văzut că nu a ajuns acasă, părinții victimei au sunat la 112.

Citește și: Crimă sau sinucidere? Ce i-au găsit anchetatorii în buzunar studentei moarte lângă pârtia de schi din Iași

A doua zi, adică vineri, pe 8 ianuarie, a fost găsită moartă chiar de cunoscuți, după ce în prealabil ar fi indicat zona în care merge. Alarma s-a dat puțin după ora 15:00. Chiar un prieten de-al fetei a găsit-o moartă și a cerut ajutor.

La scurt timp, mai multe echipaje de poliție și un echipaj medical au ajuns în zonă. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să declare decesul. Tânăra avea semne de moarte biologică instalate.

Și-a cumpărat singură materialele de bricolaj

Până acum, anchetatorii au luat în calcul toate variantele și au apelat vineri după-amiază inclusiv la ajutorul unui câine polițist. La început, anchetatorii au crezut că este vorba despre o crimă, însă, treptat, și-au dat seama că tânăra studentă s-a sinucis.

Atunci când a fost găsită, tânăra avea legate 5 coliere de plastic în jurul gâtului. Colierele respective sunt folosite de regulă la fixarea capacelor pe jantele autoturismelor. Toate colierele găsite pe gâtul fetei aveau „nodul” în față, semn că aceasta și le-ar fi prins singură. Mai mult decât atât, surse din cadrul anchetei au precizat că într-unul din buzunarele fetei a fost găsit un bon fiscal de la un magazin de bricolaj, semn că fata și-a cumpărat singură respectivele coliere, mai scrie sursa citată.

Andreea Maria Albu era studentă la UMF Iași și făcea voluntariat la UPU SMURD. Era o persoană apreciată de cunoscuți și prieteni și extrem de apropiată de familie. Din câte se pare, nu ar fi avut probleme de sănătate, iar în ultima perioadă nu s-a comportat ciudat, asta din spusele apropiaților.

Nu rata: O studentă la Medicină în Iași a fost găsită fără suflare lângă pârtia de schi. Tânăra s-ar fi spânzurat în pădurea Țicău