Informații de ultimă oră despre tânărul din Gorj infectat cu coronavirus! De unde ar fi luat, de fapt, virusul ucigaș

Publicat: 27/02/2020 | 13:23

Apar informații de ultimă oră cu privire la tânărul din Gorj, găsit pozitiv cu coronavirus! Se pare că sunt luate în calcul mai multe variante ale infectării acestuia și nu este exclus să fi luat virusul Covid-19 în urma unei călătorii în Germania și nu în mod direct de la italianul Cesare, venit în România în urmă cu doar câteva zile. 

Deși s-a spus că tânărul din Gorj a luat coronavirusul de la italianul de 71 de ani venit în România la rudele sale, sunt luate în calcul mai multe ipoteze ale infectării. Potrivit informațiilor oferite de antena3.ro, băiatul nu s-a întâlnit în mod direct cu Cesare, italianul cu coronavirus, ci ar fi luat virusul ucigaș în urma unei călătorii în Germania.

După ce a fost găsit pozitiv cu coronavirus, tânărul din Gorj a fost transportat de urgență la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD. Alte zeci de persoane vor fi testate dacă se va dovedi faptul că au participat la o petrecere organizată de acesta. Mai mult, persoanele care au intrat în contact direct cu italianul cu coronavirus sunt căutate peste tot, pentru a fi supuse testelor.

Italianul de 71 de ani pe nume Cesare a venit în România la rudele sale și, timp de mai multe zile, s-a plimbat prin numeroase locuri în care a intrat în contact direct cu oamenii. Mai mult, la bordul aeronavei Wizz Air cu care a aterizat pe Aeroportul Internațional Craiova se aflau 44 de pasageri, precum și echipajul de zbor. Oficialii au transmis că aeronava ce s-a deplasat pe direcția Bologna-Craiova a fost scoasă din uz și va fi dezinfectată.