Informația bombă! Asimptomaticii nu ar transmite virusul COVID-19!

Publicat: 02/06/2020 | 13:15

Este știrea momentului! Conform unui studiu, bolnavii de coronavirus asimptomatici nu ar fi contagioși. În acest caz, mii de români au ajuns degeaba pe paturile de spital, după ce au fost testați pozitiv.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA – 2 IUNIE. ÎNCĂ 119 PERSOANE AU FOST INFECTATE, IAR BILANȚUL A AJUNS LA 19.517

Mulți au fost obligați să stea în carantină, iar autoritățile au prezentat măsurile ca fiind unele care au salvat vieți. Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de oameni câți au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat coronavirus, arată studiul, conform Mediafax.

Cercetătorii chinezi, o echipă de opt oameni, au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care sunt infectate cu virusul COVID-19, dar nu au simptome. Astfel, cercetătorii au pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de oameni, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Au fost supravegheați vreme de cinci zile.

Asimptomaticii nu ar transmite virusul COVID-19! Ce spune medicul Marinescu

Apoi, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate. Numai opt dintre ele au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a contactat virusul ucigaș. (NU RATA: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, PE PANTA DESCENDENTĂ! CE SE VA ÎNTÂMPLA LA TOAMNĂ)

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, avea să explice infecţionist de la ”Matei Balș”, Adrian Marinescu.

Același medic a mai subliniat că studiul făcut de cercetătorii chinezi ar putea schimba modul în care se fac internările. „Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic.”

”În al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, a fost de părere Marinescu.