Infectată cu COVID-19 la doar 24 de ani, Catinca Neniu a rupt tăcerea de pe patul de spital. “Apă nu primim. La început, nu am dormit, nu am mâncat!”

Publicat: 15/04/2020 | 08:47

Catinca Neniu are 24 de ani și este infectată cu coronavirus. Boala a contractat-o, cel mai probabil, în vacanța pe care a petrecut-o în SUA. A revenit în țară, a stat la izolare, dar degeaba! COVID-19 nu a ocolit-o.

VEZI AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! EXPERȚII AVERTIZEAZĂ: DACĂ EȘTI FUMĂTOR, POȚI LUA CORONAVIRUS CHIAR DACĂ NU IEȘI DELOC DIN CASĂ

De pe patul de spital, tânăra a povestit ce simptome a avut, cum este tratată, dar și ce condiții există la „Victor Babeș”, unitatea medicală în care este internată.

De pe 19 martie am stat în izolare timp de două săptămâni, iar în aeroport nu ni s-a dat absolut nicio indicație. Ca simptome am avut dureri de cap și tuse, dar credeam că tușesc de la fumat. Prietenul meu tușea, rămăsese fără gust și miros, avea dureri musculare și era apatic. Vineri se termina perioada de izolare și joi noapte am fost testați, pentru că ne era frică să nu dăm mai departe.

ÎNGROZITOR. Supraviețuitor al COVID-19: „Sunt viu. M-au scos din sicriu”

Și el a fost testat pozitiv. A fost externat după ce i-au ieșit două teste negative. A plecat cu o ușoară forma de pneumonie pentru care va lua antibiotic acasă. Cât am fost amândoi în spital, am avut norocul să fim la același etaj, saloane diferite și ne puteam vedea pe geam”, a spus Catinca Neniu potrivit viva.ro.

Ce tratament i-au administrat doctorii

Internată la “Victor Babeș”, tânăra a dezvăluit ce tratament i-au dat medicii. “La început mi-au dat Paracetamol, Sinosun și într-o zi oxigen. Acum am primit ceva pentru alergii, pentru că mi-au apărut niște pete pe corp. Prietenul meu a luat Paracetamol, Plaquenil și Brohemxil”, a mai spus Catinca Neniu.

VEZI AICI: INCREDIBIL! DE FRICA AMENZILOR, PENSIONARII FUG PE STRĂZI SAU IAU TAXIUL PENTRU A AJUNGE ACASĂ ÎN TIMP UTIL. “BATAIA DE JOC E FOARTE MARE!”

„Asistentele sunt de nota 10!”

Tînăra nu se plânge deloc de condițiile din spital și are doar cuvinte de laudă la adresa cadrelor medicale de la “Victor Babeș”, care își fac meseria cu dedicație.

Asistentele sunt de nota 10 și riscă mult mai mult ca restul. Apă nu primim, mâncarea este ca de spital, dar dacă ai ‘noroc’ și nu mai ai gust și miros, o poți mânca. (n.r. râde) Curățenia este ok, depinde mult și cu cine nimerești în salon. Putem primi pachete în anumite zile, așa că noi am fost mai norocoși. În rest, din nou depinde mult cu cine ești în salon, pentru că nu e tocmai ușor să stai într-o cameră cu cinci persoane. Pentru mine la început (de sâmbătă până marți) a fost destul de greu, nu am dormit, nu am mâncat”, a încheiat Catinca Neniu.