Infectat cu noul coronavirus, și-a sunat familia să-și ia rămas bun: ”Plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”

Publicat: 12/12/2020 | 10:27

Un pacient infectat cu noul coronavirus a ajuns în stare gravă, iar șansele de supraviețuire erau mici. A fost anunțat că trebuie să-și sune familia, pentru a o pune în gardă că ar putea fi timpul să plece dintre cei vii.

Darren Buttrick, tată a trei copii, a trecut prin clipe teribile, după ce s-a infectat cu noul coronavirus și a ajuns în spital. Boala s-a agravat, iar cadrele medicale s-au temut de faptul că bărbatul ar putea muri, așa că i-au sugerat să-și anunțe familia. Darren a trăit șocul vieții lui când a auzit că trebuie să le spună copiilor și soției lui rămas bun. (CITEȘTE ȘI: CAZ INEDIT LA ARAD. O FEMEIE INFECTATĂ CU SARS-COV-2 A PLECAT SĂ ÎȘI REZOLVE TREBURILE ÎN ORAȘ)

Infectat cu noul coronavirus, și-a sunat familia să-și ia rămas bun: ”Plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”

Darren avea să povestească prin ce clipe grele a trecut, de când s-a infectat cu noul coronavirus. „Îmi amintesc că am văzut știrile în acea zi, în care se raportau primele 2.000 de cazuri de coronavirus din Marea Britanie – și m-am gândit că sunt unul dintre primii 2.000 care îl au. Am crezut că am fost cu adevărat ghinionist”, a mărturisit Darren. Este de părere că s-a infectat în timp ce făcea naveta la Londra în interes de serviciu. „Am început să mă simt rău, a fost mai întâi doar senzație de rău. Patru zile mai târziu, am fost dus la New Cross cu o ambulanță, aveam o temperatură foarte ridicată și mă chinuiam să respir. Nu a fost confirmat Covid în acel moment, chiar nu credeam că sunt bolnav, sincer, pentru că eram foarte devreme în pandemie”, a declarat bărbatul, pentru presa străină. (NU RATA: DOLIU ÎN PSD! DEPUTATUL SEBASTIAN RADU A MURIT DUPĂ CE S-A INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS)

15 minute i-au dat cadrele medicale să-și sune apropiații și să-și i-a rămas bun. „A intrat fiica mea și m-a auzit gâfâind și m-a întrebat dacă sunt bine. I-am cerut să-mi anunțe soția pentru că eu nu mai puteam ține ochii deschiști. Era groaznic. A fost ca și cum ai fi sugrumat”, a mărturisit Darren. „Mi-au spus că mă internează la terapie intensivă, pe ventilator și în comă indusă și că asta este singura modalitate de a mă salva. Mi-au spus: ai 15 minute acum, în timp ce te pregătim, să-i suni pe cei dragi și să le spui că acesta ar putea fi ultimul tău apel telefonic pentru că ești în stare foarte gravă. Iar eu plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”,a adăugat Darren.

Darren avea să fie salvat, însă nu poate uita șocul pe care l-a trăit. A avut nevoie apoi de aproximativ o lună pentru a-și reveni complet.