Infectat cu COVID-19, s-a dus singur după medicamente la farmacie. „M-au luat iar cu izoleta și acum…”

Publicat: 06/04/2020 | 19:04

Neputința și disperarea își spun cuvântul! Liviu P, românul din Franța testat pozitiv cu coronavirus, continuă, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, seria declarațiilor șocante. După 10 zile petrecute în spital, bărbatul a fost trimis acasă de medici, iar de acolo a început cel de-al doilea coșmar pentru el. 

Klaus Iohannis prelungește starea de urgență: La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret

Singur și departe de familie, bărbatul de 37 de ani, testat pozitiv cu coronavirus în Franța, trăiește o adevărată dramă și se simte al nimănui. Depășit de situație, așteaptă un miracol și speră să se poată întoarce la familia lui din România cât mai repede. (NU RATA: MĂRTURIILE ȘOCANTE ALE UNUI ROMÂN INFECTAT CU CORONAVIRUS. “AM MOMENTE ÎN CARE DELIREZ, ÎMI IA CORPUL FOC” + “SIMT CĂ DAU MÂNA CU MOARTEA”)

În exclusivitate pentru site-ul nr. 1 din România, Liviu P. a făcut noi declarații tulburătoare. Bărbatul ne-a povestit că, după 10 zile de spitalizare, a sperat că totul se va remedia, în momentul în care a început să se simtă puțin mai bine. Trimis acasă de medici, românul de 37 de ani a trecut printr-un nou coșmar și a fost nevoit să meargă singur la farmacie pentru a-și procura medicamentele de care avea atâta nevoie, infectat cu COVID-19.

Spitalele din Franța, depășite și ele de numărul de pacienți cu coronavirus

„Este un adevărat iad”

Din cauza stării de sănătate tot mai grave, Liviu a chemat din nou ambulanța și s-a întors pe patul de spital. Plânge zilnic și de-abia își mai poate găsi cuvintele pentru a exprima ceea ce simte. Se simte depășit de tot și de toate și vrea doar ca testul pentru coronavirus să-i iasă negativ, într-o zi.

EXCLUSIV. Managerul Spitalului Neamț, după imaginile scandaloase cu micul dejun al pacienților cu coronavirus: „Mâncarea va fi total altfel. Am mărit rația alimentară de la 7 la 13 lei

„După 10 zile de stat în spital, medicii mi-au spus că starea mi s-a ameliorat și pot pleca acasă. Am stat acasă două zile. În prima zi m-am simțit mai OK, în a doua zi deja mi s-a înrăutățit iarăși starea. Nu am pe nimeni aici, soția și copiii sunt acasă (în România, n.r.), nu am nici măcar un prieten care să mă ajute. Autoritățile de aici sunt depășite și ele. Am fost nevoit să merg singur la farmacie pentru a-mi cumpăra medicamentele de care aveam nevoie. M-am echipat cum am putut mai bine, mi-am pus o mască pe față și am plecat către farmacie.

Mă dureau oasele și îmi ardea tot corpul. Mi-am luat medicamentele și am revenit acasă. În numai câteva ore, iar m-am simțit extrem de rău și am chemat ambulanța. M-au luat iar cu izoleta și acum mă aflu din nou la spital. Mă simt mai bine însă medicii sunt sceptici și nu știu ce să-mi spună. Zilnic vin aici zeci de oameni infectați cu COVID-19, este un adevărat iad. Nu-mi doresc decât să mă fac bine, să mă pot întoarce la familia mea. Este cumplit să fii singur și să nu aibă cine să-ți dea un medicament și o cană de apă!”, a spus Liviu P., pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. 

Testat pozitiv cu coronavirus în Franța, departe de familie

Liviu P. a plecat în Franța acum șapte ani, iar de atunci se luptă în fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii pe care îi are un viitor mai bun și lipsit de griji. Lucrează ca brutar și susține că munca nu i-a pus niciodată probleme. Cu toate acestea, lucrurile aveau să se schimbe în momentul în care a aflat că este infectat cu coronavirus. (CITEȘTE ȘI: MĂSURI DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL ORAȘULUI SUCEAVA. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SPITALUL DECLARAT FOCAR DE CORONAVIRUS).

S-a trezit singur într-o țară străină, pe patul de spital, într-o stare de sănătate pe care o descrie ca fiind „mâna morții”. Bărbatul ne-a făcut, în urmă cu doar câteva zile, declarații sfâșietoare.

„Coșmarul meu a început în urmă cu opt zile. Mi s-a înfundat nasul și am început să simt și dureri ușoare în gât. Mi-am zis că toate se întâmplă din cauza faptului că îmi place să beau apă, sucuri, toate reci, cu gheață, fie iarnă sau vară, am același obicei. 

După numai o zi, am început să tușesc și să simt o apăsare în plămâni, o durere cruntă și fiecare gură de aer pe care o luam îmi provoca dureri de nedescris. Am început să am dureri de spate, de oase, acum mă doare tot corpul. Apariția febrei m-a speriat și, știind că nu este de glumă cu acest coronavirus, m-am testat. Mi s-a prăbușit lumea în cap atunci când am aflat că rezultatul este pozitiv.

Spitalele din Franța, depășite de numărul de pacienți cu coronavirus

Mi s-a confirmat cel mai negru scenariu și m-am trezit singur, pe patul de spital. Le mulțumesc medicilor pentru toate eforturile, pentru că, deși am 37 de ani, am plâns ca un copil în fața lor, din cauza durerilor pe care le aveam. 

VIDEO Doi tineri din Cluj au făcut nuntă, respectând Ordonanța Militară. Au participat doar opt persoane

Am momente în care delirez, îmi imaginez lucruri, îmi ia corpul foc. Mă trezesc de multe ori cu cearșafurile ude leoarcă sub mine, atât de mare este temperatura corpului. Deși vreau să mă gândesc la faptul că este doar un coșmar, mă apucă din nou plânsul și realizez că este crunta realitate pe care o trăiesc. Simt că dau mâna cu moartea și ori de câte ori medicii mă întorc pentru a schimba lenjeria de pe pat, simt că trece un camion peste mine. 

Cu familia vorbesc zilnic, dar, atunci când simt că mi se face mai rău, nu-i mai las pe copii să mă vadă pe apelul video. Nu vreau să sufere. Tot ce îmi doresc este să ies sănătos de aici și să mă întorc la familia mea. E greu să fii singur și să te lupți cu boala”, a mărturisit Liviu P, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. 

„Dacă stați acum în casă aveți șansa să scăpați mai repede…”

Pentru că familia îl ține la curent cu evenimentele din România, Liviu P. a aflat că românii nu prea respectă regulile impuse de autorități și ne-a mărturisit că ar face orice ca oamenii să înțeleagă gravitatea situației și să nu se expună pericolului pe care îl constituie COVID-19. (VEZI ȘI: CÂT CREDE MEDICUL ADRIAN STREINU-CERCEL CĂ VOM MAI STA ÎN CASE).

„Vă rog din toată inima mea de român, de soț și de tată: stați acasă! Vă rog să vă gândiți la voi și la toți oamenii pe care îi iubiți. Dacă stați acum în casă aveți șansa să scăpați mai repede din acest coșmar numit pandemie”, a mai declarat Liviu P., în exclusivitate pentru site-ul nr. 1 din România. 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)