Indianul cu 39 de soții a murit. Rudele răpostatului lider al celebrei secte stau împreună într-o casă cu 100 de camere

Publicat: 14/06/2021 | 13:18

Ziona Chana, indianul despre care se considera ca are cea mai numeroasă familie din lume, a murit în statul Mizoram, lăsând în urmă, potrivit unor surse 38 de neveste, 89 de copii și 36 de nepoți.

Vestea decesului lui Chana a fost confirmată de autoritățile indiene, care au transmis condoleanțe familiei. Bărbatul a fost dus la spital, duminică, dar medicii nu l-au mai putut salva, scrie BBC.

Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă Chana avea într-adevăr cea mai mare familie din lume. Totodată, numărul exact al membrilor familiei sale este greu de stabilit cu exactitate.

Casa în care locuiesc, o atracție turistică

Potrivit unui alt articol, Chana ar fi avut 39 de neveste, 94 de copii și 33 de nepoți, dar și un strănepot. În total, familia sa ar fi fost formată din 181 de membri.

Cu toate că presa locală spune despre familia acestuia că notează un „record mondial”, el nu a fost oficializat. Bărbatul și rudele lui au devenit adevărate „atracții turistice” ale Indiei și viața sa fascinantă a fost subiectul unor articole de presă.

Marea familie stă într-o casă cu patru etaje, denumită „Chuaar Than Run” sau Casa Noii Generații. Rudele lui Chana se bucură de spațiul din cele 100 de camere ale imobilului. Soțiile acestuia aveau dormitorul lângă camera lui Chana.

Jurnaliștii de la Reuters scriu că indianul Chana s-a născut în 1945 și a întâlnit-o pe cea mai bătrână soție a lui, care e cu trei ani mai mare decât el, pe vremea când avea 17 ani.

Familia face parte din secta creștină Chana Pawl, care are 2.000 de discipoli. Toți locuiesc în jurul casei lui Chana, din Baktawng Tlangnuam, la 55 km de Aizawl, capitala Mizoramului. Secta, care permite ca bărbații să aibă mai multe soții, a fost înființată de bunicul lui Chana în 1942, scrie Gândul.ro.