Incredibil! Un angajat al Spitalului din Timișoara a ascuns faptul că soția lui are coronavirus

Publicat: 11/08/2020 | 21:25

Un angajat al Spitalului din Timișoara a ascuns faptul că soția lui are coronavirus. Ulterior, s-a aflat că și bărbatul era infectat cu virusul ucigaș. 

Bărbatul este cercetat penal după ce a continuat să meargă la serviciu, deşi soţia sa era infectată cu coronavirus. El a ascuns faptul că soția lui are COVID-19, iar ulterior s-a aflat că și el era infectat.

În acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru „omisiunea declarării unor informaţii”. Plângerea penală a fost depusă chiar de către reprezentanţii spitalului. (CITEȘTE ȘI: CE SPUNE NELU TĂTARU DESPRE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ: „DUPĂ ESTIMĂRILE NOASTRE AR TREBUI SĂ…”)

„Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat COVID-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Coronavirus România, 11 august

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (VEZI ȘI: INSP A HOTĂRÂT! CINE TREBUIE SĂ FIE TESTAT CU PRIORITATE PENTRU CORONAVIRUS)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în cursul zilei de marți, 11 august, că 2.764 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Totodată, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.436 Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.

 

Citește și...