Incredibil, dar adevărat. Un preot din Buzău îi cere lui Klaus Iohannis să suspende starea de urgență pentru o noapte

Publicat: 07/04/2020 | 13:01

Biserica Ordodoxă face apel la președintele Klaus Iohannis, cu mai puțin de două săptâmâni înainte de Paște, să îi lase pe români să participe la slujba de Înviere de pe 17 aprilie.

Concret, printr-o scrisoare deschisă trimisă la Cotroceni, un cunoscut preot din județul Buzău, părintele Mihail Milea, îl roagă pe șeful statului să suspende starea de urgență în noaptea de Înviere.

„Domnule preşedinte Iohannis Klaus, Dumnezeu a îngăduit ca Dumneavoastră să fiţi ales preşedinte al României de două ori, într-o ţară majoritar ortodoxă, fapt care Vă onorează pe de o parte, iar pe de altă parte Vă obligă să-i respectaţi cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică.

Noi, românii, ne-am născut de două mii de ani în această credinţă ortodoxă, având din moşi-strămoşi, în fiinţa noastră, credinţa în Înviere; buneii noştri daci aveau adânc impregnată învăţătura despre nemurirea sufletului şi învierea morţilor.

Stă în puterea Dumneavoastră ca să suspendaţi ordonanţa militară, pentru o zi, pentru ca poporul român să se poată ruga în linişte, păstrând distanţa socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor şi a mănăstirilor, în noaptea de Sfintele Paşti.”

Aveţi puterea de la Dumnezeu să dovediți, în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creştină a românilor, Sfintele Paşti.”, scrie preotul Mihail Milea, conform News.ro.

Starea de urgență, prelungită încă 30 de zile

Scrisoarea preotului Milea către Klaus Iohannis vine la scurt timp după ce șeful statului anunța prelungirea stării de urgență.

„Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În această săptămână vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare vom prelungi starea de urgență cu 30 de zile”, a spus Iohannis luni, 6 aprilie, într-o ieșire publică de la Palatul Cotroceni.

Îi amintește că românii l-au votat

Preotul îi reamintește lui Iohannis că a fost votat într-o ţară majoritar ortodoxă, iar acest lucru, în opinia preotului, îl obligă să-i respecte ”cu sfinţenie întru totul credinţa,

„Domnule preşedinte Iohannis Klaus, Dumnezeu a îngăduit ca Dumneavoastră să fiţi ales preşedinte al României de două ori, într-o ţară majoritar ortodoxă, fapt care Vă onorează pe de o parte, iar pe de altă parte Vă obligă să-i respectaţi cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică.”