Incredibil, dar adevărat! Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzația de omor. “Nu sunt dovezi certe ale…”

Publicat: 01/02/2020 | 09:31

Incredibil, dar adevărat! Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzația de omor! La finalul lunii ianuarie, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a depus încă o plângere penală la Parchetul General. Vizat, de această dată, este chiar medicul care a eliberat actul constatator în cazul nepoatei sale.

Citește și: O românca din Italia, care ar fi stat de vorba cu Alexandra Măceșanu, a fost batută cu bestialitate după ce a oferit informaţii în anchetă: “Așa arăt pentru că am vrut să salvez o fată”

La scurt timp după demersul lui Alexandru Cumpănașu, în spațiul public au ieșit la iveală mai multe greșeli. Medicul legist Gherghe Alexandrescu susține că, legal, actul costatator nu ar fi putut fi eliberat în baza probelor anunțate până în prezent.

Aştept să văd marea gafă cu iz penal a eliberării unui ‘Certificat medical constatator al decesului’ unor persoane dispărute, doar în baza pierderii unor dinţi. Şi totuşi de ce nu ar muri un om după pierderea chiar numai a unui dinte, însă doar în anumite condiţii şi circumstanţe bine precizate, ce pot explica ştiinţific decesul prin factori implicaţi în tanatogeneză”, a fost reacția lui Gheorghe Alexandrescu.

În plus, medicul legist a anunțat că atunci când cadavrul lipsește, decesul poate fi declarat doar de instanță. Potrivit lui Gheorghe Alexandrescu, este riscant să eliberezi un act constatator al decesului ținând cont că „nu sunt dovezi certe ale existenţei cadavrului„.

În concluzie, Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzația de omor în cazul în care instanțele vor constata că eliberarea certificatului de deces este ilegală.

Citește și: Alexandra Măceșanu ar fi împlinit, duminică, 16 ani. Ce se întamplă chiar de ziua ei

Alexandra Măceșanu, răpită la 15 ani de Gheorghe Dincă

Vă reamintim că Alexandra Măceșanu, născută pe 15 septembrie 2003 și originară din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost răpită de Gheorghe Dincă miercuri, 24 iulie. A doua zi după ce a dispărut, adolescenta a reușit să sune de trei ori la serviciul unic de urgență, însă, salvatorii nu au reușit să o ia din Casa Groazei din Caracal.

Cu câteva luni înainte ei, monstrul de 66 de ani a răpit-o pe Luiza Melencu, născută pe 2 decembrie 2000. Ea a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă pe 14 aprilie și de atunci nimeni nu a mai văzut-o. Pe 9 septembrie, Luiza Melencu ar fi început clasa a XII-a la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţoiu” din Craiova, însă… în locul ei, la festivitate au fost doar mama și bunicul, care au transmis mesaje sfâșietoare.