Incredibil! Cum s-a infectat tânăra de 27 de ani din Botoșani cu coronavirus. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ea

Publicat: 29/03/2020 | 16:32

Cum s-a infectat tânăra de 27 de ani din Botoșani cu coronavirus. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Astăzi, a fost înregistrat şi primul deces al unei persoane din judeţul Botoşani, fiind totodată şi cel mai tânăr român ucis de infecţia cu coronavirus. Este vorba despre o tânără de 27 de ani din comuna Cândeşti, judeţul Botoşani. Botoşăneanca ar fi luat virusul la o înmormântare unde au participat şi oameni veniţi din străinătate, potrivit adevarul.ro.

Pe 22 martie, tânăra a chemat ambulanța deoarece se simțea rău. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Starea tinerei s-a agravat după câteva ore și a fost transferată la Reanimare. (CITEȘTE ȘI: SE CONFIRMĂ CEL MAI NEGRU SCENARIU? ANUNȚUL FĂCUT DE PROFESORUL ALEXANDRU RAFILA: ”PROBABIL LUNI SAU MARȚI VOM TRECE LA SCENARIUL 4”)

Starea ei, însă, se înrăutățea de la oră la oră, iar medicii au decis să o trimită la Iaşi, la Secţia de Boli Infecţioase. Tânăra de 27 de ani a fost intubată, dar la câteva zile corpul ei a cedat. Ea este cel mai tânăr pacient din România, care a murit din cauza COVID-19.

57% dintre pacienții infectați cu coronavirus sunt tineri

57% dintre pacienții infectați cu coronavirus sunt tineri, conform ultimei statistici a Grupului de Comunicare Strategică. Potrivit ultimelor date puse la dispoziție de Grupul de Comunicare Strategică, cei mai mulți dintre pacienți diagnosticați cu COVID-19 au vârste cuprinse între 19 și 49 de ani.

Cei cu vârste cuprinse între 51 şi 69 de ani reprezintă 29% din cazurile de îmbolnăvire, iar cei cu vârstă mai mare sau egală cu 70 de ani doar 6%. Minorii care au contactat virusul sunt în procent de 3%. Dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, 54% dintre cazuri sunt femei, iar 43% sunt bărbaţi. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA ALEXANDREI MĂCEȘANU, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: ”SĂ NU CREADĂ INTERLOPII DIN POLIȚIE ȘI ORAȘ CĂ…”)