Incredibil cum arată un asistent din Iași după ce a purtat zile la rând masca de protecție! Tânărul are răni pe față

Publicat: 05/04/2020 | 15:28

Imagini relativ dramatice au fost surprinse în aceste săptămâni cu medici care au purtat încontinuu măștile de protecție pe față, pentru a se proteja de COVID-19 în unitățile medicale. Urmele și rănile create sunt vizibile și au un impact emoțional destul de mare asupra privitorilor.

Un asistent medical din prima linie a postat pe internet un selfie după ce și-a dat masca jos, pe care a purtat-o ore în șir în spital. Imaginile fac înconjurul internetului acum și nu este singurul astfel de caz.

CITEȘTE ȘI: MĂȘTILE DE PROTECȚIE vor fi obligatorii în alte două județe, după Galați și Vaslui

„Fotografia este făcută după o intervenție la un pacient suspect de coronavirus, după câteva ore în care am stat în aceeași cameră cu pacientul și l-am îngrijit.
Este loc de frică, și noi suntem oameni, dar de cele mai multe ori încercăm să ne facem datoria în cel mai profesional mod posibil. Trebuie să fim alături de pacienții noștri, mai ales în contextul actual.

Avem echipament special pe care îl folosim în cazul pacienților cu coronavirus. Este destul de gros, dar ne oferă protecție. După ce lucrăm cu ajutorul echipamentului, după câteva ore intervin semne de oboseală”, a scris pe Facebook Vlad Ghețu, asistent medical la UPU SMURD Iași.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Suceava este un focar scăpat de sub control”