Incredibil! Au pus panouri fotovoltaice pe un pod, monument istoric din Craiova

Publicat: 07/12/2019 | 12:59

Podul suspendat din parcul Romanescu este monument istoric, o construcție foarte veche, datând din 1901-1902. Podul se afla în plina reabilitare, iar primarul orașului face precizări cu privire la stadiul în care se afla lucrările și susține ca noua imagine a podului suspendat se va apropia foarte mult de imaginea originală. Aecesta recunoaşte că este o greşeală a constructorilor, iar amplasarea panourilor şi va fi remediată.

„Podul din Parcul Nicolae Romanescu este aproape finalizat. Zilele acestea se fixează calea de rulare și se lucrează la instalațiile electrice, iar cablurile urmează să fie tensionate. Se termină astfel reabilitarea celui mai mare parc natural al țării, cu ultima verigă rămasă, dar poate și cea mai frumoasă – podul suspendat!”, a postat Mihail Genoiu, primarul Craiovei, mândru de această realizare.

Craiovenii sunt însă nemulţumiţi

„Altundeva nu era loc de panouri fotovoltaice?? Chiar trebuiau puse acolo, moț? Să vedem că sunteți fani energie regenerabila? Nu era destul loc pe sutele de blocuri din oraș? „, a comentat un craiovean.

 

Elena Ailuţoaei