Inconștiență greu de imaginat la Constanța. Mii de credincioși, expuși de IPS Teodosie la noul coronavirus

Publicat: 17/03/2020 | 12:21

În plină pandemie de coronavirus, Biserica Ortodoxă Română continuă să uimească pe toată lumea prin negrijența abordării măsurilor de urgență adoptate de Statul Român pentru a preveni răspândirea virusului.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă sute de oameni la catedrala din Constanţa. Nici el, nici ceilalți zece preoți care au oficiat slujba nu purtau măști.

Reacția neașteptată

Preoții se tem însă de ce repercursiuni ar putea avea acest gest, dar problema o poate rezolva imediat duhovnicul lor. „Referitor la linguriţa folosită la împărtăşire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care a arătat că cei care sunt în temeri, au dubii sau conştiinţa neliniştită în ce priveşte venirea la sfânta împărtăşanie, să meargă şi să discute cu duhovnicul lor.

Pe această linie merge şi Arhiepiscopia Tomisului. Cei care au această problemă să meargă să vorbească cu duhovnicii şi lucrurile se vor rezolva de la caz la caz”, a spus Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.