Incident terifiant! Un tânăr de 25 de ani, decapitat de focurile de artificii

Publicat: 05/01/2021 | 08:32

Franța a fost, în seara de Revelion, scena mai multor incident, dar cel petrecut în oraşul Boofzheim, în estul țării este de departe cel mai grav. Un bărbat de 25 de ani a murit după ce a fost decapitat de focurile de artificii. Un alt tânăr este grav rănit.

Potrivit Le Figaro, tânărul mort ar fi aprins focurile de artificii cu ocazia trecerii în noul an, moment în care a avut loc explozia.

„Cei doi bărbați se aflau în stradă și au aprins niște artificii în momentul producerii accidentului”, a explicat jandarmeria locală. Unul dintre ei a fost pur și simplu decapitat și a murit pe loc, în timp ce prietenul său, de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri la nivelul capului și mâinilor.

Există și o altă teorie

Ziarul local „Les Latest Nouvelles d’Alsace” are altă teorie. Jurnaliștii scriu „că unul dintre dispozitivele pirotehnice nu a explodat așa cum se așteptau cei doi bărbați, motivul pentru care s-ar fi uitat să vadă ce se întâmplă, acela fiind momentul în care artificiile s-au declanșat”. 

Și la Strasbourg au fost incidente. 60 de mașini au fost incendiate, un număr mai mic însă față de anul precedent. Potrivit unei surse a sindicatului poliției franceze, aproximativ șaizeci de mașini au fost arse și mai multe persoane au fost arestate.

Vânzarea şi folosirea acestor dispozitive a fost de altfel interzisă în acea regiune, pentru a diminua numărul urgenţelor medicale în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleşite de pandemie.