Începe vaccinarea anti-COVID fără programare! Medicul Valeriu Gheorghiță are toate detaliile

Publicat: 04/05/2021 | 18:43

La finalul acestei săptămâni se dă startul la vaccinarea anti-COVID fără programare! Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit toate informațiile privind vaccinarea la liber, care va începe de vinerea aceasta.

Astfel, persoanele de peste 60 de ani nu vor mai avea nevoie de programare la centrele de vaccinare în zilele de sâmbătă, duminică și luni. „Începând de vineri, 7 mai, ne propunem sa avem următoarea modalitate de prezentare la centrele vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare, pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil ca vom stabili următoarea modalitate: Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc sa se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00, pana la finalul programului, ora 20:00, fără programare”, a spus medicul Gheorghiță. (CITEȘTE ȘI: VALERIU GHEORGHIŢĂ, DESPRE SITUAȚIA DIN CENTRELE DE VACCINARE. „ÎNCEPÂND DE MARŢI, VOM AVEA CIRCA 80.000 DE PERSOANE VACCINATE ZILNIC”)

Începe vaccinarea anti-COVID fără programare! Medicul Valeriu Gheorghiță are toate detaliile

A continuat să ofere informațiile prețioase. ”Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 08.00, până la ora 20.00. Atenție! Aici nu vreau să apară nemulțumiri, prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat. Însă, suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. (NU RATA: CÂND VOM PUTEA RENUNȚA LA MASCA DE PROTECȚIE. ANUNȚUL FĂCUT DE VALERIU GHEORGHIȚĂ)

Dacă un centru are o capacitate de vaccinare de 100 de persoane și are 50 de persoane programate, va elibera bonuri pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Cei care se vor prezenta suplimentar pot fi trecuți pe o listă separată și să se prezinte a doua sau a treia zi. Este posibil ca această modalitate de vaccinare să creacă numărul de doze irosite, pentru că în felul acesta noi vom merge pe o estimare medie a consumului, pe un interval de 3 zile, însă fără să avem garanția că numărul de doze distribuite către centrele de vaccinare vor fi și consumate pe perioada intervalului de stabilitate al acestor doze”, a spus Valeriu Gheorghiță.