Începând de astăzi, pensiile se dau în plic! Poștașii vor fi echipați cu măști de protecţie și mănuși

Publicat: 01/04/2020 | 16:11

Începând de astăzi, pensiile se dau în plic! Poștașii vor fi echipați cu măști de protecţie și mănuși atunci când le vor înmâna banii pensionarilor.

Începând de astăzi, 1 aprilie, poștașii se vor deplasa cu mașini, vor fi echipați corespunzător, iar pensiile vor fi date în plic.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1–15 aprilie. (…) Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a  declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Totodată, Horia Grigorescu, directorul companiei, are rugămintea ca pensionarii să păstreze o distanță de cel puțin 1.5 metri față de poștaș. În plus, beneficiarii trebuie să aibă un pix propriu pentru a semna talonul. (CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL)

”Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale. 

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, a mai declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.