Incendiu violent la un dăpost de animale din Argeș. Zeci de porci au fost carbonizați

Publicat: 24/03/2020 | 10:56

Incendiu violent în județul Argeș. O fabrică de peleți a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul s-a extins și la un adăpost pentru animale, aflat în apropiere. 24 de porci au ars de vii, iar vitele aflate în același adăpost au fost scoase la timp.

Vântul a îngreunat misiunea pompierilor și exista pericolul ca flăcările să se extindă și la casele din apropiere. Incendiu a izbucnit la fabrică de peleți și rumeguș și foarte rapid s-a extins și la un adăpost de animale din imediata apropiere, în comuna Ștefan cel Mare. Trei autospeciale de pompieri, voluntari și localnici au intervenit.

Din nefericire, au fost surprinși în interior 24 de porci care au sfârșit arși de vii. În același adăpost erau și bovine, dar acestea au fost scoase. Incendiul s-a manifestat la aproximativ 10 tone de rumeguș, circa 15 tone de fân, utilaje agricole aflate în curte și la utilajele pentru fabricarea peleților, aflate în atelier.  Este posibil ca focul să fi pornit de la un scrutcircuit. (CITEȘTE ȘI: INCENDIU LA PENITENCIARUL DIN SATU MARE! O CELULĂ A FOST INCENDIATĂ, ÎN SEMN DE PROTEST, IAR TREI DEȚINUȚI AU MURIT ARȘI DE VII)