Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia! Focul a pornit de la o țigară ce a aprins o saltea

Publicat: 06/01/2021 | 10:38

Incendiul a avut loc la secția COVID a Spitalului de Psihiatrie din Gătaia. Potrivit reprezentațiilor spitalului focul a pornit de la o țigară.

Se pare că un tânăr de 22 de ani, cu boli psihice, internat în secția COVID a Spitalului de Psihiatrie, a cerut insistent o țigară personalului medical. Pentru că a amenințat, în repetate rânduri, că dacă nu este lăsat să fumeze în interior își va lua viața, acesta a primit țigara cerută. (CITEȘTE ȘI: INCENDIU LA UN SPITAL DIN NEAMȚ, LA DOUĂ LUNI DE LA TRAGEDIA DE LA ATI)

„Incendiul a pornit de la un pacient care fuma cu testare pozitivă și nu au voie să iasă din salon, era sub supravegherea infirmierei și asistentei de serviciu, care i-au aprins țigara, nu i-au lăsat bricheta și au mers să îi golească toaleta, că au toalete separate fiecare pacient, mobile.

În acel moment, cel mai probabil din neatenția pacientului, scrumul a ajuns pe salteaua patului, care s-a aprins imediat ca o torță.”, a declarat Diana Bucure Sas, director îngrijiri.

Pacienții au fost evacuați

După aprinderea focului, cadrele medicale au intervenit de urgență în încercarea de a stinge focul. Pacienții de se aflau în spital au fost evacuați. (VEZI ȘI: INCENDIU LA SPITALUL CFR BRAȘOV! O PRIZĂ DE LA CENTRUL DE VACCINARE A LUAT FOC. A FOST SOLICITATĂ INTERVENȚIA POMPIERILOR)

Mai era un pacient pozitiv, în două saloane lângă celălalt, și la etaj mai erau în zona de triaj doi pacienți care au fost evacuați și mutați în secția de lângă.”, a mai declarat Diana Bucure Sas.

La spital au ajuns și pompierii, care au demarat o anchetă pentru a verifica dacă țigara aprinsă de pacient a fost singura cauza a incendiului.

„Au fost alertate 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice, o autospecială de decontaminare CBRN, un spital mobil. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.”, a declarat Dan Viorel Ionuț, ISU Timiș