Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. Din ce cauză au izbucnit flăcările într-un salon cu pacienți diagnosticați cu COVID-19

Publicat: 05/01/2021 | 16:42

La Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, situat în judeţul Timiş, a izbucnit un incendiu. Imediat ce s-a dat alarma, pacienţii din pavilion au fost evacuaţi și, din fericire, nimeni nu s-a ales cu răni. Potrivit primelor informații despre acest incident nefericit, flăcările s-au dezlănțuit după ce o persoană cu probleme psihice a dat foc unei saltele. 

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia

Incendiul a pornit într-un salon al pavilionului în care sunt internaţi pacienţi cu COVID-19 și a fost stins de cadrele medicale cu un extinctor. La Spitalul de Psihiatrie din Gătaia au ajuns şi pompierii cu autospeciale şi ambulanţe SAJ de la Spitalul Orăşenesc Deta, dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora. În prezent se lucrează la decontaminarea pavilionului.

Citește și: O asistentă de 32 de ani a murit din cauza coronavirusului, la doar câteva zile după ce a născut

Conform pompierilor din Timiş, în salonul în care s-au aprins flăcările erau internate două persoane, una dintre ele având probleme psihice. Aceasta din urmă este cea care a dat foc unei saltele. Pacienţii aflaţi în pavilionul respectiv au fost evacuaţi, în urma incendiului nefiind înregistrate victime.

Nu rata: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul. Când se redeschid școlile

“La Spitalul de Psihiatrie Gătaia a avut loc un incendiu, dar nu e nimic de amploare şi nimic grav. A luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu există intoxicaţii sau probleme medicale. Au intervenit angajaţii spitalului cu stingătoarele şi au localizat incendiul care a fost lichidat. Colegii noştri sunt acolo, iar pentru că este spital suport COVID, a plecat şi un echipaj CBRN pentru decontaminare”, a declarat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, pentru jurnaliștii de la Agerpres.

Află și: Este oficial! Testele rapide antigen, recunoscute pentru diagnosticarea COVID-19

Sursa foto: ISU / pixabay.com/ro