Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Ce s-a întâmplat cu cei 37 de pacienți aflați în interior

Publicat: 21/04/2021 | 14:27

37 de persoane au fost evacuate, în urma unui incendiu care a avut loc, în cursul zilei de miercuri, la secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina.

Potrivit primelor informații venite de la managerul unitații medicale și a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, în secția de Psihiatrie cu 75 de paturi, astăzi erau 37 pacienți (29 pacienți acuti si 8 cronici) și 1 pacient a fost externat inainte de izbucnirea incendiului, a anunțat Ministerul Sănătății, citat de Digi24.

Toți pacienții au fost evacuați de urgență

Aceleași surse spun că toți cei 36 pacienții au fost evacuați în siguranță. Personalul medical nu a fost afectat. 7 pacienți au fost transferați la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina (intoxicatie cu fum, atac de panică).

Restul de 22 au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Schitul – Greci Olt. 7 pacienți cronici urmează să fie monitorizați în fosta secție de psihiatrie a spitalului (str. Draganesti, Slatina).

Un cadru medical de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina a fost expus la fum şi a fost asistat de echipajele medicale, refuzând însă transportul la spital

Linie de telefon pentru rude

Mai mult, după incendiu o linie telefonică destinată rudelor şi aparţinătorilor pacienţilor de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean (SJU) din Slatina a fost deschisă de autorităţi.

Potrivit IGSU, rudele şi aparţinătorii se pot interesa de starea pacienţilor şi de locul unde au fost relocaţi la numărul de telefon 0722.359.050.

Poliţiştii din Slatina efectuează cercetări pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă în cazul incendiului izbucnit. Cristian Rădoi, adjunct al şefului IPJ Olt, a declarat pentru Agerpres că în cauză se va începe urmărirea penală in rem.

„În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunile de distrugere şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina. Deocamdată se efectuează cercetări, se va începe urmărirea penală in rem, după care vom stabili şi celelalte detalii”, a spus Cristian Rădoi.

Reprezentantul ISU a declarat că încăperea în care a izbucnit incendiul este afectată în proporţie foarte mare, în condiţiile în care în interior se aflau multe materiale combustibile, fapt care a dus la degajarea unei cantităţi foarte mari de fum.