Incendiu la ferma din Rotunda a deputatului Dan Ciocan. FOTO&VIDEO

Publicat: 07/12/2020 | 21:59

Peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenţie la înălţime şi un echipaj SMURD au intervenit la ferma deputatului Dan Ciocan, din Rotunda, cuprinsă de un incendiu izbucnit în această dimineaţă. Pompierii s-au luptat timp de cinci ore pentru a limita pagubele.

Acoperișul unei clădiri cu funcțiune mixtă, cu regim de înălțime parter și etaj, din comuna Rotunda, a fost distrus în urma unui incendiu puternic izbucnit în această dimineață.

La locul evenimentului au fost alocate, progresiv, forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal și Detașamentul Slatina în total peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. De asemenea, în apropierea clădirii se aflau două rezervoare de gaz petrolier lichefiat, fiind asigurat un dispozitiv pentru protecția acestora.

Vântul le-a făcut probleme pompierilor

Misiunea echipajelor de intervenție a fost îngreunată de vântul puternic, dar și de materialele combustibile aflate în podul clădirii, care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului.

Pompierii au acționat aproximativ cinci ore pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative. În urma incendiului au ars aproximativ 750 de metri de acoperiș și au fost deteriorate obiecte și echipamente sanitare.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea materialelor ușor combustibile în apropierea coșului de fum.