Incendiu în județul Dâmbovița! Peste 10 hectare de vegetație au ars. Sătenii au sărit în ajutorul pompierilor, flăcările au fost cu greu stinse

Publicat: 27/02/2021 | 15:39

A fost o noapte de coșmar în comuna Aninoasa, din județul Dâmbovița, unde a izbucnit un incendiu puternic. Peste 10 hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări, iar oamenii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au reușit cu greu să stingă incendiul.

Noaptea trecută, într-o comună de lângă Târgovişte, pompierii voluntari şi sătenii au fost chemaţi să stingă mai multe incendii de vegetaţie uscată care ameninţau pădurile din zonă. Din cauza zonie greu accesibile, mașinile de intervenție nu au avut cum să ajungă la locul incendiului, așa că voluntarii au urcat dealul pe jos, înarmați doar cu lopeți. (CITEȘTE ȘI: INCENDIU LA O CASĂ DIN TIMIȘOARA! FLĂCĂRILE AU IZBUCNIT LA PRIMELE ORE ALE DIMINEȚII. POMPIERII AU INTERVENIT CU PATRU AUTOSPECIALE DE STINGERE)

Incendiul a fost stins cu greu, iar autoritățile fac acum cercetări pentru a  stabili ce a dus la producerea acestuia. Temperaturile au fost destul de ridicate în ultima perioadă, iar sătenii şi-au curăţat terenurile de resturile vegetale şi le-au dat foc, fără să supravegheze vâlvătaia.

Însă, cel mai probabil, spun autoritățile, focul a fost pus intenționat. Dacă vor fi prinși, cei vinovați riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

(VEZI ȘI: IMAGINI ȘOCANTE. O MAMĂ DIN ISTANBUL ȘI-A ARUNCAT COPIII PE GEAM PENTRU A-I SALVA DE INCENDIU)