Incendiu devastator la Marsilia, pe litoralul din sud-estul Franţei! Peste 2.700 de persoane au fost evacuate

Publicat: 05/08/2020 | 21:22

Un incendiu puternic a izbucnit în apropiere de Marsilia, care a afectat aproximativ 1.000 de hectare. Mii de persoane au fost evacuate pentru a nu pica pradă flăcărilor.

Incendiul care a înghițit hectare întregi de pământ a izbucnit pe litoralul din sud-estul Franței, marți noapte. Pompierii au intervenit și au evacuat peste 2.700 de persoane, în special pe mare, conform AFP. La intervenţie au participat aproximativ 1.800 de pompieri. (CITEȘTE ȘI: INCENDIU INFERNAL LA O FABRICĂ SITUATĂ PE ȘOSEAUA DE CENTURĂ A CAPITALEI! S-A EMIS MESAJ ROALERT DE AVERTIZARE A POPULAȚIEI)

Se pare că focul a izbucnit, marţi după-amiaza târziu, în comuna Martigues, la vest de Marsilia. Iar mai apoi vântul puternic a propagat rapid flăcările, care au ameninţat mai multe localităţi de pe litoralul Mediteranei. Din cauza incendiului au fost afectate zone de la periferii, cu locuinţe şi campinguri.

„Nu sunt răniţi grav, din fericire, dar pagubele materiale nu au fost încă evaluate. Incendiul evoluează favorabil, dar nu este încă sub control.”, au comunica pompierii. De asemenea, acești se aştepta ca spre sfârşitul dimineţii de miercuri să scadă intensitatea vântului și incendiul să fie lichidat în totalitate.

S-a declanșat un al doilea incendiu

Pentru a garanta siguranța cetățenilor autorităţile au evacuat preventiv opt campinguri din Martigues şi Sausset-les-Pins. Unii dintre turiştii aflaţi în concediu au fost transportaţi pe mare, apoi au fost primiţi de autorităţile locale, în special în săli de sport. A fost necesară şi evacuarea unui azil de bătrâni. (VEZI ȘI: INCENDIU NIMICITOR ÎNTR-UN ZGÂRIE-NORI DIN EMIRATELE ARABE UNITE! SUNT MAI MULTE VICTIME, IAR POMPIERII SE LUPTĂ CU FLĂCĂRILE INFERNALE)

Din nefericire, miercuri, pompierii au anunţat că s-a declanşat un al doilea incendiu în aceeaşi regiune, în apropierea unei zone industriale. Acesta s-a extins pe o suprafaţă de circa 130 de hectare și a mistuit o locuinţă şi mai multe sedii de firme.