Incendiile de vegetație au pus pe jar pompierii din Dâmbovița. Acum se luptă cu focuri uriașe în mai multe localități

Publicat: 08/04/2020 | 17:30

Pompierii din Dâmbovița au ajuns la capătul puterilor. Zi de zi fac apel către populație să înceteze să mai curețe terenurile cu incendii de vegetație. În acest moment se luptă simultan cu incendii în mai multe localități. În unele zone focul amenință casele oamenilor.

De la începutul acestei săptămâni pompierii au intervenit la peste 40 de incendii de vegetație și un incendiu de pădure. (CITEȘTE ȘI: SIMONA GHERGHE, REVOLTATĂ DE POLUAREA EXCESIVĂ! PREZENTATOAREA TV A TRAS UN SEMNAL DE ALARMĂ: „NU PUTEM DESCHIDE GEAMURILE. MĂ USTURĂ OCHII”)

În acest moment, majoritatea subunităților de intervenție acționează în județ pentru stingerea incendiilor de vegetație în: comunele Conțești, Tătărani, Cornești, Petrești, Bezdead, Ocnița, Iedera și Răzvad. Alți pompieri au fost trimiși la o societate privată unde ard 180 de baloți, iar oamenii cred că focul ar fi pus intenționat. Marți și o pădure a luat foc în comuna Iedera. (VEZI ȘI: POVESTEA LUI ALEXANDRU CHECHERIȚĂ, MEDICUL CARE A PREFERAT SIGURANȚA APARTAMENTULUI SĂU CÂND A FOST CHEMAT SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI)

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.