Încă un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Rusia! „O să fie disponibil la iarnă sau cel târziu primăvara viitoare”

Publicat: 10/04/2021 | 22:16

Rusia dezvoltă încă un vaccin anti-covid. Ministrul sănătății, Mihail Murașko, a anunțat, sâmbătă, că specialiștii de la Institutul de Cercetare Smotodinţev pregătesc un nou ser împotriva coronavirusului. Vaccinul ar putea să fie disponibil din această iarnă.

Potrivit informațiilor oferite de Dmitri Lioznov, directorul Institutului de Cercetare Smotodinţev, vaccinul dezvoltat este pentru uz intranazal și este realizat avându-se ca bază virusul gripal. (CITEȘTE ȘI: CE PĂRERE AU MEDICII ROMÂNI DESPRE VACCINURILE ANTI-COVID-19 DIN CHINA ȘI RUSIA. SUNT SAU NU BENEFICE?)

„Este o tehnologie similară ca la Sputnik V, dar în acest caz este folosit virusul gripal. Sperăm că efectul va fi la fel de bun ca la celelalte vaccinuri ale noastre. Testele clinice ar trebui să aibă loc la toamnă, astfel încât vaccinul să fie disponibil la iarnă sau cel târziu primăvara viitoare”, a declarat Dmitri Lioznov.

Până în prezent, Rusia a înregistrat trei vaccinuri împotriva coronavirusului: Sputnik V, Epivaccorona şi CoviVac. Toate cele trei vaccinuri se administrează în două doze.

Rusia, primul vaccin anti-covid pentru animale

Carnivac-Cov este primul vaccin anti-covid pentru animale. Serul a fost dezvoltat de oamenii de știință din Rusia și oferă imunitate pentru șase luni. În urma cercetărilor s-a stabilit că vaccinul produce anticorpi în 100% din cazuri. (VEZI ȘI: CARNIVAC-COV, PRIMUL VACCIN ANTI-COVID PENTRU ANIMALE! SERUL OFERĂ IMUNITATE PENTRU ȘASE LUNI)

Carnivac-Cov a fost supus mai multor examene începând cu luna octombrie, anul trecut. Rezultatele au fost bune, iar vaccinul produce anticorpi în 100% din cazuri. Specialiștii ruși au declarat că serul este eficient pentru toate tulpinile de coronavirus și că este eficient pentru animale.

Rusia va începe luna aceasta producția în masă. Deja mai multe firme din Grecia, Polonia și Austria au declarat că se află pe lista de așteptare pentru a achiziționa deja vaccinul. Noul vaccin oferă stăpânilor de animale posibilitatea ca și patrupedele să fie ținut în afara pericolului. Cei care vor să  își imunizeze animalele o pot face de acum, iar serul oferă imunitate timp de șase luni și poate preveni alte mutații ale virusului.

 

 

Sursa foto: pixabay.com